EIX osteopatia

TRACTAMENTS

Les tècniques són manuals, la mà és la nostra eina de treball, la nostra escolta, el nostre tacte, sempre amb el suport que ens dóna la medicina convencional en quan a diagnòstic i proves complementàries (Radiografies, Ressonàncies, TAC, analítiques).

L’Osteopatia tracta mitjançant:

Tècniques Estructurals
Són ajustaments articulars per alliberar la zona que pateix la falta de mobilitat i que pot tenir conseqüències a distància o a llarg plaç.
Tècniques Viscerals
Els òrgans interns també poden patir dèficits en la mobilitat i motilitat (estómac, fetge, cor…), cicatrius, seqüeles d’accidents o intervencions que originen tensions facials, lligamentoses, aponeuròtiques que cal resoldre en la mesura que s’hi pugui accedir.
Tècniques Cranisacrals
És important valorar el Moviment Respiratori Primari, concepte que en osteopatia ens és útil per saber si el pacient està massa ralentitzat o massa accelerat. El crani i el sacre estan interrelacionats per la columna vertebral i en el seu interior trobem el cordó medul·lar i envoltant-lo les meninges, capes que envolten el Sistema Nerviós.

També recorrem a la mil·lenària Medicina Tradicional Xinesa utilitzant l’Acupuntura, la Moxibustió, la Digitopuntura i la punció seca. També tenim en compte l’estat emocional i energètic del pacient, els ritmes estacionals, perquè en alguns moments puntuals de l’any tenim unes dolències concretes, de la mateixa manera que coincidint amb alguna vivència concreta, o no, apareix una simptomatologia correlacionada, i per això utilitzem la Kinesiologia i les Flors de Bach. Si cal, aconsellarem suplementació alimentària basant-nos en la Psiconeuroimmunologia, restablint uns hàbits sans.

LA SESSIÓ

El tractament és absolutament personalitzat. Aconsellem al pacient entrar sol a la consulta, és la seva història, la seva molèstia, la seva recerca.

A la 1ª sessió, quan realitzem la història clínica ens és molt útil l’aportació de documentació o proves recents que s’hagin realitzat. Llavors, solem pautar entre 3 i 5 sessions (amb espais d’una setmana, 15 dies i 1 mes) i, és a partir de la 2ª sessió quan la simptomatologia nota una recessió important.

La durada de les sessions sol oscil·lar entre 45 minuts i 1 hora però, depenent de l’edat i la condició física del pacient, aquesta durada i espai entre sessions pot variar.

QUÈ TRACTEM

Sobretot alteracions musculoesquelètiques: Dolors a la columna cervical, dorsal i lumbar, és a dir, Ciatàlgies, Lumbàlgies, Dorsalgies, Cervicàlgies. Relacionant cadascuna d’elles amb tot el seu entorn funcional.

Per exemple: en les lumbàlgies, pren gran importància la mecànica abdominal, com fem els esforços, si tenim estrenyiment, quina activitat esportiva i/o laboral realitzem, si fem exercicis abdominals i com els fem. La mecànica de la pelvis i el sistema uroginecològic, si ens costa retenir l’orina quan esternudem, si tenim regles doloroses, si ens costa quedar-nos embarassades, si ens fan mal les cames, els genolls…

En les cervicàlgies i les cefalees, tindrem en compte tota la mecànica de la deglució, la masticació, respiració, la visió, així com el complex cervical alt en la seva unió amb la base del crani (C0-C2), on trobem una part important del Sistema Nerviós, la sortida dels parells Cranials. Així com la relació que té la zona crani-occipital amb el recolzament dels peus a terra, els nostres grans captors posturals. Tot això ho estudia la Posturologia.

La llibertat i la salut s’assemblen, el seu veritable valor es coneix quan ens falten. (Heni-François Becque)